Vapriikin Kadonneet Kaunottaret -näyttelyn 3d-visualisointi ja -tuotanto

 Aihe 3d mallinnus, 3d tulostus, teve, Teveteam

Saimme kunnian tehdä Vapriikin “Kadonneet Kaunottaret” -näyttelyn 3d-sisällön.

EDIT 23.4.2018: Kadonneet Kaunottaret oli iso menestys ja kävijöitä oli yli 60 000 noin neljän kuukauden aikana. Näyttely oli kokonaisuutena hieno ja aihepiiri kiinnostava ja meidän työmme toi sinne interaktiivisen elementin. Mallintamamme rakennukset ansaitsivat tulla uudelleenkoetuksi ja näillä tekniikoilla voidaan jollain kevyellä tasolla palauttaa henkiin ja kokea murunen menneiden vuosien arkkitehtuurista ja ehkä arjestakin. Sekä Rukouhuoneen virtuaalimalli että Branderin talon pienoismalli saivat runsaasti positiivista palautetta ja olemme siitä erittäin otettuja. Kiitos Vapriikki 🙂

– Tapio Lähde

———————————————————————————-

Vapriikin näyttely “Kadonneet Kaunottaret” kertoo tarinaa Tampereen alueelta kadonneista kauniista rakennuksista. Niistä on jäänyt jäljelle lähinnä valokuvia, piirustuksia ja muistoja. Näyttelyyn haluttiin tuoda uusi, moderni tapa tutkia vanhoja kaunottaria ja tämän osuuden pääsimme toteuttamaan.

Työn alle otettiin kaksi rakennusta, Branderin talo ja Luterilainen Rukoushuone, joista molemmista löytyi kohtuullisesti kuvia ja rakennuspiirustuksia. Branderin talosta tehtiin 3d-tulostettu pienoismalli ja rukoushuoneesta virtuaalimalli, jossa rakennusta voi tutkia sekä ulko- että sisäpuolelta. Rukoushuoneelle mallinnettiin ja animoitiin myös pappi saarnaa pitämässä.

Näyttely aukeaa yleisölle perjantaina 1.12.2017, suosittelen käymään paikan päällä tutustumassa. Teven osaamisen lisäksi näyttelyssä on paljon muutakin kiinnostavaa 🙂

mallinnus, teksturointi, äänet, animointi, jne: Tapio Lähde

ohjelmointi, unity: Severi Suominen

Myös marraskuun alkupuolella työharjoittelijana aloittanut Hanne Purola ehti osallistumaan projektiin. Hyvää jälkeä kaikilta osallisilta.

Kuvia suunnittelun ja mallintamisen tueksi

Branderin talon kehityskaari mallinnuksen aloituksesta valmiin mallin kautta lopulliseen, maalattuun pienoismalliin.

Rukoushuoneen sisäpuolen mallinnuksen alkuvaihe ja valmis malli.

Rukoushuoneen ulkopuolen mallinnuksen alkuvaihe ja valmis malli.

Pienoismalli ja virtuaalimalli näyttelytilassa.

Suositeltuja uutisia
Ota yhteyttä

Kysy lisätietoja, anna palautetta tai kirjoita meille muuten vaan.

LISÄINFOA VISUALISOINNISTA?

Hienoa, että olette kiinnostuneita 3d-visualisoinnin mahdollisuuksista. Täyttäkää yhteystietonne tähän lomakkeeseen niin otamme yhteyttä mahdollisimman nopeasti.

X