Laserkaivertamalla yksilöllistä jälkeä

 Aihe Laserleikkaus

Yksilöllisyyttä laserkaivertamalla.

Laserleikkuri/-kaiverrin on oivallinen laite muuttamaan olemassaolevat esineesi yksilöllisiksi. Tämän uutisen esimerkkinä toimii ystäväni lisävirtalähde, jonka pintaan suunniteltiin yksinkertainen ruutukuvio erottamaan se muista samankaltaisista laitteista.

Itse kuvio suunniteltiin vektorigrafiikkaohjelmalla mutta laserkaivertimelle se vietiin bittikarttatiedostona jonka mustat kohdat saivat kokea laserin voiman ja valkoisten annettiin olla rauhassa.

Laserkaiverrus onnistuu monelle materiaalille

Vaikka tässä uutisessa käytimme esimerkkinä vain muovikuorista laitekoteloa, ei laserkaiverrus suinkaan rajoitu vain eri muovien merkkaamiseen. Muovin lisäksi pystymme kaivertamaan mm. puuta, akryylia ja anodisoitua alumiinia. Käyttämällä apuaineita onnistuu jopa raudan ja teräksen merkkaaminen.

Kaivertamisen lisäksi laserillamme voi leikata mm. puuta, akryyliä, vaahtomuovia, korkkia ja joitakin soveltuvia kovamuovilaatuja. Laser polttaa kyllä läpi myös esim. PVC-muovista mutta syntyvät kaasut voivat olla niin haitallisia, ettei laser ole paras vaihtoehto PVC:n kaltaisten materiaalien muokkaamiseen. Sitä varten olemme hankkineet CNC-jyrsimen, mutta siitä lisää jossain toisessa uutisessa.

 

Työkalut, puhelimen kuoret, tabletit…

Meillä on nykypäivänä käytössämme runsaasti henkilökohtaisia viestimiä, soittimia, mediatoistimia ja näiden kaikkien oheislaitteita. Työyhteisöissä saattaa samannäköisiä laitteita olla todella monella ihmisellä ja silloin yksilöinnille alkaa olla käytännön tarvettakin. Laserkaivertamalla suurilukuisetkin laitemäärät saadaan yksilöityä tyylikkäästi ja kestävästi.

Ota yhteyttä

Jos kiinnostuit laserkaivertamisen mahdollisuuksista tai sinulla kysyttävää siihen liittyen, ota yhteyttä alaoikealla näkyvän napin takaa pomppaavan lomakkeen, tarjouspyyntölomakkeen tai sähköpostin kautta. Voit myös soittaa numeroon 050 3255 722. Otitpa yhteyttä miten tahansa, pyrimme vastaamaan nopeasti ja auttamaan parhaamme mukaan 🙂

Suositeltuja uutisia
Ota yhteyttä

Kysy lisätietoja, anna palautetta tai kirjoita meille muuten vaan.